Diozen Forte 1000mg 60 tablet

Těžké nohy či oteklé nohy? Braňte svoje žíly zevnitř! Diozen zvyšuje napětí …

Zobrazit více

Těžké nohy či oteklé nohy? Braňte svoje žíly zevnitř! Diozen zvyšuje napětí žilní stěny, odolnost cév a omezuje tvorbu otoků. Navíc má protizánětlivý účinek.

Můžete mít za 2 dny v úterý 4. 6.  více info
Skladem u dodavatele
V Pilulka Boxu již ve středu 5. 6. od 15:30
Pilulka Expresem již v úterý 4. 6. od 13:00
Dostupné na  
2 lékárnách
419 Kč
Cena za 1 tabletu: 6,98 Kč
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

V Pilulka Lékárně
Nakupujte společně
Diozen Forte 1000mg 60 tablet
+ Diozen 500 mg 120 tablet
838 Kč
Diozen Forte 1000mg 60 tablet
+ Prostenal Walmark Control 90 tablet
1 038 Kč

Přípravek se užívá u dospělých pacientů k léčbě příznaků chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin, která se projevuje pocitem tíhy v nohou, bolestí nebo nočními křečemi v nohou, otokem, změnami kůže v důsledku nedostatečného prokrvení nebo porušené výživy tkání.

Přípravek se také užívá u dospělých pacientů k léčbě akutního hemoroidálního onemocnění (hemoroidy jsou uzlovitá žilní rozšíření v oblasti konečníku). Vznikají zpravidla dlouhodobým zvýšením tlaku na žíly v oblasti konečníku, které vedou k rozšíření, zduření, krvácení až vyhřeznutí žil v dolní části konečníku. Hemoroidy doprovází svědění, bolest či krvácení v oblasti konečníku a potíže s vyprazdňováním.

Léková forma

Růžovo-béžové potahované tablety ve tvaru tobolky.

Jak užívat

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka:

  • Při léčbě příznaků chronické žilní nedostatečnosti: užívá se 1 tableta denně. Léčba má pokračovat po dobu nejméně 4 až 5 týdnů
  • Při akutním hemoroidálním onemocnění: 1 tableta 3× denně při jídle po dobu prvních 4 dnů, poté 1 tableta 2× denně po dobu následujících 3 dnů. Následně se užívá 1 tableta 1× denně po dobu až 8 dní. U této indikace je přípravek určen pouze ke krátkodobému užívání, do 15 dnů. Pokud příznaky přetrvávají, poraďte se s lékařem o přehodnocení léčby

Kontraindikace:

  • Přípravek Diozen Forte není určen pro děti a dospívající do 18 let
  • Chronická žilní nedostatečnost: Pokud se Váš stav během léčby zhorší, což se může projevit jako zánět kůže nebo žil, zatuhnutí tkáně pod kůží, silná bolest, kožní vředy nebo atypické příznaky, jako je náhlý otok jedné nebo obou nohou, okamžitě se poraďte s lékařem
  • Akutní hemoroidální onemocnění: Podávání přípravku Diozen Forte u léčby příznaků akutních hemoroidů je krátkodobé a nevylučuje léčbu dalších onemocnění konečníku. Léčba přípravkem Diozen Forte nenahrazuje specifickou léčbu jiných onemocnění konečníku.
  • Pokud příznaky hemoroidů nezmizí do 15 dnů, poraďte se se svým lékařem
  • Těhotenství a kojení: Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Vzhledem k omezeným údajům o použití diosminu u těhotných a kojících žen je třeba pečlivě zvážit nutnost podávání tohoto přípravku u těhotných a kojících žen

Důležitá upozornění

Přečtěte si pozorně příbalovou informaci, která je součástí každého balení.

Skladování

Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí. Nepoužívejte tento přípravek po uplynutí doby použitelnosti uvedené na krabičce a blistru za „EXP“. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Tento léčivý přípravek nevyžaduje žádné zvláštní podmínky uchovávání. Nevyhazujte žádné léčivé přípravky do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak naložit s přípravky, které již nepoužíváte. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Složení

Léčivou látkou je mikronizovaný diosmin. Jedna potahovaná tableta obsahuje 1000 mg mikronizovaného diosminu.

Pomocné látky: Jádro tablety: mikrokrystalická celulosa, želatina, sodná sůl karboxymethylškrobu, mastek, magnesium-stearát. Potahová vrstva: hypromelosa, oxid titaničitý (E 171), makrogol 6000, magnesium-stearát, žlutý oxid železitý (E 172), glycerol, červený oxid železitý (E 172), natrium-lauryl-sulfát. 

Vyzkoušejte také ostatní výrobky značky Diozen, které uvidíte v kategoriích Hemoroidy, Srdce a cévy a Léky. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Křečové žíly.

Ohodnoťte tento produkt jako první.

Upozornění:
Upozornění: Volně prodejný lék. Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.
EAN8594739271241
ZnačkaDiozen
SUKL kód0263635
Věk>18 let
Cesta podání  Perorálně - polyká se
Forma  Tableta
Pro  Pro dospělé
Účinná látka  Diosmin
Velikost balení60 tablet
Režim výdeje  Volně prodejné HVLP
Originální názevDiozen Forte 1000mg tbl.flm.60
Ke staženíPříbalová informace

Zeptejte se lékárníka

Odborné rady a odpovědi na vaše dotazy, a to z pohodlí vašeho domova.

Všechny dotazy