Zdravotnické prostředky

L-Mesitran Soft gel 50 g

Značka: L-MESITRAN

L-Mesitran Soft gel je určený k léčbě běžných odřenin, pořezání, popálenin, puchýřů, oparů, akné, poštípání od hmyzu a podobně. Obsahuje 40 % lékařského medu.

602
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: L-Mesitran Soft gel 50 g

50107253

Úvod

L-Mesitran je inovativní produktová řada, která je založená na obsahu lékařského medu. L-Mesitran Soft gel je určený k léčbě ran, bércových vředů, proleženin a popálenin. Je možné jej využít na širokou škálu indikací ve všech fázích hojení ran. Neměl by chybět v žádné domácí lékárničce, kdy jej využijete k léčbě běžných odřenin, pořezání, popálenin, puchýřů, oparů, akné, poštípání od hmyzu a podobně. L-Mesitran Soft obsahuje 40 % medu. Snadno se aplikuje, na ráně nepůsobí bolest a nepřilne k ní. 

Hlavní vlastnosti:

  • gel na hojení akutních i chronických ran
  • obsahuje 40 % medu
  • je vyvinutý s ohledem na pacienty s citlivou pokožkou

Složení

Lékařský med má antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti, pomáhá odstraňovat zbytky tkáně, udržuje vlhké prostředí pro hojení rány, podporuje hojení a odstraňuje zápach (White, 2005).
Medilan je lékařský hypoalergenní lanolin používaný pro obnovu epidermální kožní bariéry a urychlení procesu hojení (Chvapil, 1988).
Vitamín C (kyselina askorbová) je zásadním spolučinitelem syntézy kolagenu a pojivové tkáně. Zvyšuje tažnou pevnost kolagenu (Dickerson, 1993).
Vitamín E má pozitivní vliv na proces hojení a napomáhá eliminaci nežádoucího zjizvení (Leach, 2004).
Polyethylenglykol je látka často používaná ve farmacii. Je všeobecně považován za chemicky inertní látku s nízkou hladinou toxicity (Klonne, 1989).


Použití

Ránu vyčistěte. L-Mesitran Soft gel naneste v tenké vrstvě buď přímo na místo rány a okolní tkáň nebo na sterilní gázu.  Zakryjte a zafixujte vhodným sekundárním obkladem, podle množství tekutiny vytékající z rány. Stav rány pravidelně kontrolujte. Produkt znovu aplikujte, až se vstřebá (± každých 24-48 hodin).


Upozornění

Nepoužívejte u pacientů, kteří jsou citliví na produkt nebo některou z jeho složek. V případě nesnášenlivosti produktu L-Mesitran nebo některé z jeho složek ho vhodnou technikou odstraňte a místo důkladně očistěte.

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ.


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.