Sorelex krytí 10 ks

SORELEX je sterilní zdravotnický prostředek určený pro krytí a hojení …

Zobrazit více

SORELEX je sterilní zdravotnický prostředek určený pro krytí a hojení chronických ran. Skládá se z aktivní vrstvy a savého jádra. Svým komplexním účinkem zajišťuje příznivé prostředí pro vlhké hojení rány.

Můžete mít v pondělí 6. 5.  více info
Skladem u dodavatele
V Pilulka Boxu již v úterý 7. 5. od 15:30
Pilulka Expresem již v pondělí 6. 5. od 13:00
1 690 Kč
Cena za 1 ks: 169,00 Kč
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

SORELEX se používá k hojení širokého spektra chronických ran s různým stupněm infekce nebo kontaminace. Je vhodný zejména pro hojení plošných kožních defektů. Jde především o bércové vředy na podkladě žilní insuficience anebo diabetu. Vhodný je i pro léčbu proleženin, případně rozpadlých operačních ran.

Dávkování

Doporučená výměna prostředku SORELEX je v 2-3 denních intervalech dle stavu rány. V případě prosáknutí sekundárního krytí sekretem nebo krví je nutné měnit pouze toto sekundární krytí (frekvence výměny dle potřeby) a SORELEX je možné ponechat na ráně.
Během převazů je třeba věnovat pozornost hojícím se okrajům rány, které jsou kryty novou jemnou kůží. Okraje je možné promazávat indiferentní mastí a zabránit, aby krytí SORELEX® přilnulo k nově se tvořícímu epitelu (kůži) na okrajích rány. Pokud by došlo k přilnutí, navlhčení krytí usnadní jeho odstranění z rány při převazu.
Pokud krytí SORELEX® výrazněji nepřesahuje okraje rány a je plně nasáklé sekretem, může dojít k rozpojení textilních vrstev krytí, což umožňuje jeho opatrnější odstranění z rány (nejprve se odstraní vrchní savá část, pak opatrně kontaktní lehká textilie).
SORELEX se aplikuje kontaktní vrstvou přímo na ránu, barevně označená vrstva je směrem od rány. Při aplikaci na ránu s velmi malou sekreci je nutné kontaktní vrstvu krytí zvlhčit malým množstvím sterilního fyziologického roztoku nebo vody (cca 10 ml). U ostatních ran není zvlhčení nutné. Na SORELEX se následně přiloží vhodné sekundární krytí dle míry exudace (např. absorpční kryti). Krytí se na ráně následně fixuje obinadlem (např. gáza) nebo běžně dostupnou náplastí.

Prevence

Přípravek se nesmí kombinovat s preparáty obsahujícími aniontové surfaktanty (např. detergenty a čistící přípravky), se kterými může tvořit nerozpustné komplexy. Tím se snižuje jeho účinnost. Účinnost SORELEX je snížena také při kombinaci s přípravky obsahujícími jód, PVP-jód či jiné oxidační látky.

Kontraindikace

V současnosti nejsou známy kontraindikace pro lokální použití hyaluronátu sodného. Oktenidin dihydrochlorid obsažený v prostředku může u přecitlivělých jedinců vyvolat alergickou reakci. Z tohoto důvodu je krytí SORELEX kontraindikováno u pacientů přecitlivělých na oktenidin.

Vedlejší příznaky

Hyaluronát sodný je dobře tolerován. V současné době nejsou po jeho lokálním podání známy nežádoucí účinky.
Po oktenidinu byly vzácně pozorovány pocity pálení a tepla v místě aplikace. U přecitlivělých jedinců může oktenidin vyvolat alergickou reakci.
Případný výskyt nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí konzultujte se svým lékařem.

Upozornění

Jen k vnějšímu použití.
Nepoužívat prostředek s poškozeným obalem.
Nepoužívat po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu.
Nepoužívat pokud je kontaktní vrstva zvlhlá (může se projevit zgelovatěním nebo přilepením vrstvy k obalu).
Uchovávejte mimo dosah dětí.
Po otevření primárního obalu spotřebovat ihned.

Složení

Hyaluronát sodný, Oktenidin dihydrochlorid Hyaluronát sodný je lineární, negativně nabitý polysacharid, který je přirozenou součástí organismu (zejména mimobuněčného prostoru) a tudíž není toxický, ani nezpůsobuje alergické či jiné reakce. Hyaluronát sodný má unikátní fyzikálně-chemické vlastnosti, vysokou hydratační schopnost a výborné antiadhesivní vlastnosti. Vrstva hyaluronátu sodného na kontaktní vrstvě produktu SORELEX® tak zabezpečuje vytvoření vhodného prostředí pro přirozené hojení rány. Oktenidin - N,N-(1,10-decanediyldi-1[4H]-pyridinyl-4-ylidene)bis-(1-octanamin) dihydrochlorid - je antiseptikum bránící vzniku infekce, která zpomaluje proces hojení ran. Oktenidin má široké spektrum antimikrobiálních aktivit proti mnoha gram-pozitivním igram-negativním bakteriím, houbám a plak-produkujícím organismům. Jeho nástup účinku je rychlejší než u ostatních antiseptických prostředků (např. sloučeniny stříbra, chlorhexidin, PVP-jód, triklosan, polyhexanid) a má širší spektrum účinku i při velmi nízkých koncentracích. Oktenidin není absorbován neporušenou ani porušenou kůží - tudíž nepůsobí v celém organismu a je proto toxikologicky nezávadný i při opakovaném použití.

Vyzkoušejte také další výrobky značky Sorelex, které uvidíte v kategoriích Zdravotnické potřeby, Lékárničky a obvazy a Speciální ošetření ran. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Antibakteriální krytí.

Ohodnoťte tento produkt jako první.

EAN8595163717800
ZnačkaSorelex
Cesta podání  Dermálně - na pokožku
Forma  Náplast
Pro  Pro děti  Pro dospělé
Velikost balení10 ks
Originální názevSorelex krytí 10ks