Cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám, je bohatá na komplexní sacharidy, vlákninu a má vysoký obsah rostlinných bílkovin.
Skladem už jen 3 - 5 kusů Pozítří odešleme, u vás v úterý 30. 4.
Cizrna chutná po oříšcích, po uvaření má krásně máslovou strukturu a poslouží vám k přípravě široké škály rozmanitých jídel. Uvařená cizrna je výborná v polévkách v salátech, rychlých pánvích, v zapačených pokrmech.
Předem namočenou cizrnu zalijeme v hrnci čerstvou vodou a přivedeme k varu. Poté ji pozvolna vaříme přibližně hodinu až do změknutí. Pokud bychom cizrnu předem nenamáčeli, prodlouží se doba jejího vaření. Cizrnu solíme až těsně před dovařením, nebo ji dosolíme až v jídle, do kterého ji přidáváme. Uvařená cizrna je výborná v polévkách v salátech, rychlých pánvích, v zapačených pokrmech apod. Rozmixováním uvařené cizrny vznikne základ na pomazánky (hummus), omáčky, karbanátky (falafel) a krémové polévky.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 % v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 500 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.