Rýže dlouhozrná v bio kvalitě z podhůří Himalájí. Přirozeně bezlepková.
Skladem více než 5 kusů Pozítří odešleme, u vás v úterý 7. 5.
Název této rýže "basmati" hindsky doslovně znamená "královna vůní". Basmati rýže totiž svou vůní připomíná oříšek a je typická dlouhými zrny. V podhůří Himalájí byla rýže domestikována již 8500 let před naším letopočtem a v Evropě o ní najdeme zmínky již v antice.
Rýže má velmi delikátní chuť a při správné přípravě nelepí. Tuto vlastnost získává díky dlouhé době skladování, ideálně rýže po sklizni v suchu a temnu vysychá až dva roky. Jako rostlina plodí pouze jednou za rok a je zavlažována vodou z ledovcových řek. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená.
Rýže basmati*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 1471 kJ / 352 kcal, Tuky 2,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g, Sacharidy 74 g z toho cukry 1,4 g, Vláknina 2,2 g, Bílkoviny 7,9 g, Sůl 0,03 g.
Pákistán
Příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům. Rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti. Smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit. Rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 45 minut.
Balení obsahuje 500 g.
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.