Zdravotnické prostředky

Riocath Rektální rourka růžová 1 ks

Značka: RIOCATH

Patentovaná rektální rourka s ohebnou dvouplášťovou trubičkou Riocath je inovativní český výrobek, který na rozdíl od běžných rektálních rourek nezpůsobuje podmíněný reflex miminek

Varianty produktu
89
Doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč. Limit pro přihlášené je 399 Kč.

O produktu: Riocath Rektální rourka růžová 1 ks

50120342

Úvod

Ulevte vašemu děťátku od nepříjemného nadýmání s inovativním patentovaným výrobkem Riocath! Rektální rourka s ohebnou dvouplášťovou trubičkou je inovativní český výrobek, který na rozdíl od běžných rektálních rourek nezpůsobuje podmíněný reflex miminek, a tím vylučuje jediné riziko dnes běžně používaných rourek. Rektální rourka Riocath se překonáním svěrače konečníku dítěte jemně zasune několik málo centimetrů do koncového segmentu trávicího traktu kojence. Nemusíte mít obavy ze správného zavedení - rektální rourka se sama vysune maximálně na délku 2,5 cm. Tím umožní odvod nahromaděného plynu způsobujícího kolikovité bolesti, čímž dítěti okamžitě uleví.

Hlavní vlastnosti:

  • patentovaný český výrobek
  • nezpůsobuje návyk miminka
  • ulevuje od nadýmání a koliky

Použití

3

1. Po vyjmutí z obalu uchopte rektální rourku RIOCATH® za hlavu medvídka (3) tak, aby ouška medvídka směřovala směrem dolů (hlava medvídka je vzhůru nohama)
2. V této poloze dejte rektální rourku RIOCATH® pod tekoucí vodu tak, aby voda natekla do mezery mezi silnější (2) a tenčí (4) trubičku, těsně pod hlavou medvídka (viz Obr. 1)
3. Poté uchopte jednou rukou hlavu medvídka (3) a druhou rukou tenčí (pohyblivou) trubičku (4) s rozšířeným koncem. Trubičku několikrát zatlačte a opět vytáhněte. (viz Obr. 2) Zasouvání a vysouvání musí jít lehce
4. Kojence položte na záda, před samotným zavedením rektální rourky namasírujte krátce bříško.
5. Rektální rourku RIOCATH® uchopte do ruky, přičemž palec je opřený o rozšířený konec tenčí (pohyblivé) trubičky (4) a ukazovák s prostředníkem se opírají o ouška hlavy medvídka (viz Obr. 3)
6. Nožičky kojence držte jednou rukou nahoře a druhou rukou přiložte rektální rourku RIOCATH® zavaděčem ke konečníku. Pomalým stiskem palce zavedete trubičku do konečníku. Nemusíte se starat o to, jak hluboko má být výsuvná část zavedena, vysouvá se v délce maximálně 2,5 cm.
7. Po zavedení vyčkejte až nahromaděný plyn kojenec vytlačí skrze trubičku.
8. Poté uchopte jednou rukou rektální rourku za hlavu medvídka (3) a druhou rukou vytáhněte tenčí (pohyblivou) trubičku (4) zpět do původní polohy

Upozornění: po zavedení rektální rourky Riocath® do zadečku kojence s ní nijak zbytečně neotáčejte. Výrobek je určen na jednorázové použití. Skladujte na suchém, chladném a temném místě. O použití rektální rourky je dobré poradit se s lékařem nebo lékárníkem.

 


Upozornění

ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK, ČTĚTE PEČLIVĚ NÁVOD K POUŽITÍ A INFORMACE O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ. Číslo notifikace: 00798040


Upozornění: obrázky mají pouze informativní charakter.